Ákos hivatalos honlap http://www.akos.hu.hu Hírek PATER FAMILIAS (2019-01-11)
Itt az ÁKOS50 videonapló-sorozat legújabb epizódja!
A DUPLA ARÉNA 2018 műszaki és lelki előkészületei: építés, zenekari összetartás, hangbeállás, interjúk, Ákos ajándékokkal készül a banda és a stáb tagjainak. Az első felvételek a 2018-as dupla Aréna-koncert anyagából.
Fri, 11 Jan 2019 00:00:00 +0100 hu
2018 - a könnyűzenében. (2019-01-05)
A Népszava mások mellett Ákost is megkérdezte a 2018-as év könnyűzenei kedvenceiről, eseményeiről. A cikkért KATT IDE!
Sat, 05 Jan 2019 00:00:00 +0100 hu
VISSZHANG. (2019-01-01)
Az Echo TV az évet Ákos-interjúval és -koncertfilmmel zárta. A beszélgetés már megtekinthető a neten. KATT IDE!
Tue, 01 Jan 2019 00:00:00 +0100 hu
VISSZHANG. (2019-01-01)
Az Echo TV az évet Ákos-interjúval és -koncertfilmmel zárta. A beszélgetés már megtekinthető a neten. KATT IDE!
Tue, 01 Jan 2019 18:00:00 +0100 hu
ÉVÉRTÉKELŐ. (2018-12-31)

Hamarosan, 21.40-kor kezdődik az ECHO TV-n a Kultúrklub adása, amelynek Ákos lesz a vendége egy interjú erejéig, utána pedig 22:05-től a VELETEK VAGYUNK / DUPLA ARÉNA 2015 koncertfilmet adják le teljes hosszában. Hogy jól záruljon az év!

Rengeteg minden történt velünk 2018-ban!
Köszönjük a közönség kitartó figyelmét és szeretetét!
Boldog új esztendőt kívánunk!2018 rövid krónikája:

Az év elején folytatódik az Arany-estek sorozata: a Veszprémi Hangvillában, a Kecskeméti Katona József Színházban, a budapesti Nemzeti Színházban és a Klebelsberg Kultúrkúriában, valamint Miskolcon és Kéthelyen látható. Az Arany-turné több mint 50 előadás után Németországban zárul, ahol Stuttgartban és Berlinben is telt ház előtt lép színpadra Ákos.

Február 15-én, kereken 50 nappal az 50. születésnapja előtt Visszaszámlálás címmel önéletrajzi jellegű bejegyzéssorozatot indít a hivatalos Facebook-oldalán.

Április 6-án tölti be az ötvenedik életévét, ebből az alkalomból jubileumi akusztikus turnéra indul. A dupla nyitóelőadásra a Művészetek Palotájában kerül sor április 7-én és 8-án, ide egy évvel korábban (!!!) elfogytak a jegyek. A koncertsorozat főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából az összes koncertlátogató ingyenes, exkluzív CD-t vihet haza, amelyen három újraértelmezett dal szerepel az Ákos50 Turné repertoárjából.

A kétfelvonásos koncerteste az egy szál akusztikus gitáros megszólalástól eljut a negyvenfős kórussal feldúsított hangzásig. Az egész éves koncertezést, utazásokat, forgatásokat és egyéb munkákat 21 (!!!) epizódból álló videonapló-sorozat örökíti meg. A sorozatban dupla előadás zajlik DebrecenKecskemét és Szeged koncerttermeiben, tripla buli Pécsett és az Erkel Színházban, de eljut Szombathely, Győr és Veszprém sportcsarnokaiba, valamint Londonba is.

Ákos a három pécsi koncerteste után Kolozsvárra utazik, hogy az ottani könyvnapon mutassa be az addigra könyvalakban is megjelenő önéletrajzi fotóalbumát, a Visszaszámlálást. A kiadványt később Debrecenben és a budapesti Könyvhét rendezvényén is dedikálja, az utóbbi helyszínen kerek 8 órán át.

A kultikus Bonanza Banzai megalakulásának 30. évfordulójára Ákos a hivatalos videocsatornáján adja közre a zenekar legelső kiadványának, a csupán néhány száz példányban megjelent, 1988-as Ladies From That House című kazetta-maxinak teljes hanganyagát. A XIXO üdítőitalgyártó cég sajtótájékoztatón jelenti be, hogy limitált kiadású Ákos50-jegesteát bocsát piacra.

A VOLT Fesztiválon indul a nyári rockturné, Ákos és zenekara Siófok, Kisvárda, Debrecen fesztiváljainak legfontosabb fellépője. A Fezenen hatalmas vihar mossa el az előadást. Mezőtúr és Mosonmagyaróvár után Ákos produkciója nyitja meg a Petőfi Zenei Díjkiosztó élő közvetítését. A Szegedi Ifjúsági Napok és a Strand Fesztivál után Nagykanizsát és Egert is eléri a rockturné, amely exkluzív helyszínen, a Balaton közepén zárja a magyarországi sorozatát egy különleges hangulatú kompkoncerten. Ákos is fellép a Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25. születésnapján rendezett jótékonysági koncerten. A rockturné legutolsó előadásra végül Kárpátalján, Beregszászott kerül sor, ezzel a tavaszi és nyári koncertek összesített nézőszáma eléri a 140 ezret! Ákos és zenekara meghívást kap a Debreceni Egyetem nagyszabású évnyitó gálarendezvényére, ahol öt dalt játszik a telt házas, 25 ezres Nagyerdei Stadionban. 88 éves korában meghal Bőzsöny Ferenc, a legendás bemondó, aki Ákos több hangfelvételén működött közre: rá emlékezve jelenik meg egy korábban kiadatlan, exkluzív felvétel, ahol a Helyreigazítás című Ákos-dalszöveget olvassa fel versként.

A fellépések közötti időben lázas munka zajlik a Xolar Stúdióban, ahol már készülnek a HAZATALÁL EP négy új dalának felvételei. A kiadvány szeptember 27-én jelenik meg, ezen a napon sajtótájékoztatót és premier estet is tart Ákos exkluzív minikoncerttel. A kiadvány az eladási lista élén nyit, és 12 héten át őrzi a pozícióját. Három napi forgatás és komoly utómunka után megjelenik a HAZATALÁL klipje, amely egy újabb jubileumot is jelez: a szerző-előadó éppen húsz esztendeje írja és rendezi saját klipjeit. (Az első önálló rendezői munkája az 1998-as Ikon volt, amely abban az évben el is nyerte az év klipje díjat a Mahasz díjkiosztóján.) A Turizmus Summit rendezvényének meghívására Ákos, Madi és Sanyi trióban adja elő a Végre és a HAZATALÁL című szerzeményeket a Művészetek Palotájában. Öthetes, intenzív próbaidőszak előzi meg a DUPLA ARÉNA 2018 előadásait: a két koncerteste több látogatót vonz, mint bármelyik dupla Aréna korábban. Az év vége a tévés megjelenések sorát hozza: az M5 kulturális csatorna sugározza az Ákosról készített PORTRÉFILMjét, másnap a Petőfi TV adja le a VOLT-on rögzített koncertfelvételt, az év utolsó napján pedig az ECHO TV-n nézhető a 2015-ös Aréna-beli VELETEK VAGYUNK koncertfilm

ÁKOS50:
"Ákos alkotói munkáját a szép és az igaz szolgálata kovácsolja egységbe" - néplélek.hu
"Fantasztikus. Szeretnék 50 évesen ennyire motivált lenni" - peterweiser
"Ákos teljesen spontán kommunikál a közönséggel" onstage.hu
"Megfáradásnak semmi jele...minden várakozásomat felülmúlta" shockmagazin.hu
"Egyensúly a profizmus és a spontaneitás között" - Magyar Hírlap
"Hihetetlen gondosság, precizitás, felkészültség" - musicbackstage.hu
"Világszínvonalú produkció - felülmúlhatatlan" - vaskarika.hu
"Katarzisélmény - Ákosnak a színházi szakmához is kivételes érzéke van" - zaol.hu

NYÁRI TURNÉ:
"Remekül összerakott produkció" - Magyar Hírlap
"Ákos kortalan - örömmámor - értékes élmény" Origo
"Telt ház - ez továbbra is a legprofibb magyar zenei produkció" - SzegedMa
"különleges hangulatú rockkoncert - a völgykatlant zsúfolásig megtöltötte a közönség" - HatvanOnline
"Fergeteges koncert" - Kárpátalja

DUPLA ARÉNA 2018:
"Tökéletesen szólt, a közönség imádta - világszínvonalú látvány" - promotions.hu
"Egyedi színpadkép, kirobbanó energia és ünnepi hangulat" - musicbackstage.hu
"Ákosék idehaza továbbra is verhetetlenek" - Demokrata
"Elképesztő és izgalmas - minden pillanata különleges - emelkedett hangulat" - zene.hu

Mon, 31 Dec 2018 20:00:00 +0100 hu
BOLDOG ÚJ ÉVET! 🎶 🍾 🎉 (2018-12-31)
A mozgalmas jubileumi év után 2019-ben se fogunk tétlenkedni: tavaszra tervezzük az ÁKOS50 jubileumi akusztikus előadásunk koncertfilmjének megjelentetését, emellett dolgozunk a DUPLA ARÉNA 2018 felvételein is. De néha ki kell szabadulni a stúdióból: nagyjából 20 nagyszabású turnéelőadást irányoztunk elő 2019-re, az év végén Aréna-koncerttel... Úgyhogy fogalmam sincs, mikor fogunk tudni új dalok írásával foglalkozni, de az is meglesz, ha minden a tervek szerint alakul.

Boldog új esztendőt mindenkinek!
Üdv,
Ákos

Tue, 01 Jan 2019 00:01:00 +0100 hu
SZILVESZTERI PROGRAM AZ ECHO TV-N. (2018-12-31)
MA, december 31-én, az év utolsó estéjén az ECHO TV-n Ákos 21:40-től a Kultúrklub vendége lesz egy interjú erejéig, utána pedig 22:05-től a VELETEK VAGYUNK / DUPLA ARÉNA 2015 koncertfilmet adják le teljes hosszában. Hogy jól záruljon az év!

Csak emlékeztetőül: Ákos 2015-ben is mozgalmas évet zárt a Papp László Budapest Arénában. a 170 ezres látogatottságú turné után dupla telt ház előtt mutatta be a dupla platinalemezes MÉG EGYSZER album anyagát. A koncertfilm dupla DVD-n is megjelent: a kiadvány a különleges hangulatú előadás összes dala mellett sok extrát is tartalmaz: a MÉG EGYSZER albumhoz készült hat klipet és négy werkfilmet is a stúdiómunkáról, a koncertfelkészülésről, a klipforgatásokról. A koncertfilm által megörökített dupla előadás Az év koncertje címet nyerte el a 2016-os Petőfi Zenei Díjkiosztón.

“A kiadvány címét a közönség adta azzal, ahogyan kiállt mellettünk – a hazugságokra, torzításra alapozó, méltatlan vádakkal szemben. Percekig zúgott a >>Veletek vagyunk!<< mindkét estén. Elszorult torokkal álltunk a színpadon” – nyilatkozta Ákos.

"Minden idők egyik legerősebb Ákos-repertoárja, hibátlan előadás, parádés újrahangszerelések - maximális elismerést érdemel - csillagos ötös" - music.hu

A kiemelkedően látványos koncertfilmet 30 (!) kameraállásból rögzítették.
Mon, 31 Dec 2018 00:00:00 +0100 hu
ECHO TV. (2018-12-30)
HOLNAP, december 31-én, az év utolsó estéjén az ECHO TV-n Ákos 21:40-től a Kultúrklub vendége lesz egy interjú erejéig, utána pedig 22:05-től a VELETEK VAGYUNK / DUPLA ARÉNA 2015 koncertfilmet adják le teljes hosszában. Jól zárul az év!
Sun, 30 Dec 2018 00:00:00 +0100 hu
VOLT 2018 - A PETŐFI TV-N. (2018-12-29)
MA, december 29-én, szombaton este 22:00-tól Petőfi TV-n is egy exkluzív koncertfilm kerül adásba:  az idei nyári VOLTos koncert anyagát mutatják be. KATT IDE!
Sat, 29 Dec 2018 15:00:00 +0100 hu
ÁKOS50 - A PORTRÉFILM. (2018-12-29)
A rendkívüli hangulatú, hiánypótló, 50 perces portréfilm már elérhető a neten! A stáb a 2018-as jubileumi év legfontosabb helyszíneire kísérte el Ákost. Szó esik az Arany-estekről, koncertekről, hitről, iskolákról, családról. Sztorik és vallomások sora villantja fel a kezdeteket, turnépillanatokat, klipforgatásokat. A főhős mellett megszólal benne Blaskó Péter színművész, Szigethy Gábor színház- és irodalomtörténész, Ókovács Szilveszter operaigazgató, valamint a zenésztársak: Madi, Lepe és Bánfalvi Sanyi is.
Jó, hogy megszületett ez az anyag! KATT IDE!
Sat, 29 Dec 2018 00:00:00 +0100 hu