MAGUNK MARADTUNK (CD)

MAGUNK MARADTUNK (CD)

CD - ELŐRENDELÉS!

2022. szeptember 29-én jelenik meg Ákos első filmzenealbuma, a tavasszal bemutatott MAGUNK MARADTUNK című kisjátékfilmhez írott zenéjével.

A 2022. szeptember 27-én 12:00óráig beérkező rendeléseket, tudjuk előrendelésben rögzíteni.

 

3 990 Ft
1 db
Kosárba rakom

Leírás

A 27 perces filmetűdben megszólaló, emlékezetes és hangulatos zenei atmoszféra minden egyes tétele szerepel a középlemezen, kiegészülve egy új szerzemény három verziójával: a filmmel azonos című dal, a MAGUNK MARADTUNK a végefőcím zenéjének továbbgondolásaként jött létre, a szöveg egyértelműen utal a filmre, de önálló darabként is értelmezhető. A szerzemény eredeti verziója mellett a pécsi VoiSingers kórus közreműködésével rögzített, izgalmas kórusátirat és egy intimebb, akusztikus gitáros változat is helyet kapott a középlemezen, amely CD-n, valamint limitált példányszámú, 45-ös fordulatú, nagyalakú bakeliten is kapható. Mindkét kiadvány melléklete egy 18 oldalas füzet a film legemlékezetesebb pillanataival és monológjaival.

„Ahogy a film rövid, sűrű zenei atmoszférái, úgy az új dal is magányos stúdiómunka eredményeként született – ugyanúgy, mint annak idején az egész Még közelebb-album, vagy a nagy sikerű 2084 dalai. Ez a szokatlan kiadvány számomra a kedvenc filmzenelemezeim hangulatát idézi, a gazdag képanyagot tartalmazó füzet pedig a gyűjtők kedvencévé teheti" – mondta el az énekes.

Ákos első saját rendezésű kisjátékfilmjének forgatókönyvét két novellájából írta. A két írás – A taxis és a Magunk maradtunk – a tavaly ősszel megjelent EZT NEM LEHET MEGÚSZNI című novelláskötetében szerepel, amely szép könyvsiker: a megjelenés óta négy utánnyomást ért meg. A kisjátékfilm pedig elnyerte a Kovács László - Zsigmond Vilmos operatőrverseny díját.

Az új dalhoz készült klip a film jelenetei mellett az eredeti forgatási helyszíneken rögzített, új anyagokat is tartalmaz: ezt ugyancsak szeptember 29-én mutatják be Ákos hivatalos YouTube-csatornáján.

Megjelenés: 2022. szeptember 29. • CD: 3.990.- Ft