ÁRADÁS - Arénakoncert 2022. dec. 17. DVD

ÁRADÁS - Arénakoncert 2022. dec. 17. DVD

Koncert DVD - 2022. december 17-i Aréna-koncert anyaga
ELŐRENDELÉS!

Megjelenés: 2023. november 29. 

3 990 Ft
1 db
Kosárba rakom

Leírás

Ákos • ÁRADÁS
ARÉNAKONCERT - 2022. december 17. (DVD) 

 

November végén jelenik meg Ákos legújabb DVD-kiadványa a 2022 decemberében megrendezett Aréna-koncert anyagával és a hozzá tartozó werkfilmmel. Ákos már számos alkalommal duplázott a hatalmas csarnokban: 2022 során is két alkalommal, januárban és decemberben egyaránt fantasztikus hangulatú, telt házas koncertet adott a Papp László Sportarénában – két különböző dallistával! A két nagyszabású előadás között további 120 ezer érdeklődőnek zenélt az országjáró turné folyamán. A Kossuth-díjas énekes-dalszerző koncertjein mindig komoly szerepet kap a vizualitás, de az ÁRADÁS koncertfilmjéről bízvást elmondható, hogy a 2022-es esztendő leglátványosabb hazai produkcióját örökíti meg. A programban 29 dal szerepelt a 33 évvel korábban megjelent Calypso című Bonanza-nótától a legfrissebb, a Mahasz által az év albumának választott és a Sanghaji Rövidfilmfesztiválon az év filmzenéje-díjjal kitüntetett MAGUNK MARADTUNK filmzenelemez címadó szerzeményéig.

 

A koncerten a hagyományoknak megfelelően Ákos énekelt és gitározott, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor nagyszerű gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és Kálló Péter basszusgitáros biztosította a ritmikai alapokat. Az emlékezetes előadás során több dalban is vendégeskedett az egykori Bonanza-tag Menczel Gábor szintetizátoros. A látványról elképesztő méretű, a teljes színpadot beborító aktív videófal-rendszer és robotlámpa-erdő gondoskodott. Az előadás különösen izgalmas mozzanata volt, amikor Ákos váratlanul a küzdőtér közepén tűnt fel egy kisebb méretű színpadon, hogy néhány intimebb hangvételű dalt adjon elő.


Az eseményt DVD-n megjelenő, impozáns koncertfilm örökíti meg: a kiadvány az előadás összes dalát tartalmazza három hangnormával (sztereó, DD 5.1 és DTS) és feliratokkal, valamint felkerült a DVD-re a nagyszabású koncert előkészületekről szóló, izgalmas werkfilm is.

 

„Ünnepi este volt ez! Totális telt ház előtt állhattunk színpadra. Dalritkaságok (Áradás, Virrasztó, Csillagok alatt), Bonanza-nóták (Elmondatott, Kihalt minden, Calypso) és nemzedéki himnuszok (Minden, ami szép volt, Ilyenek voltunk, Alig hitted) egyaránt szerepeltek a dallistában. Hatalmas élmény volt a háromszámos akusztikus blokkot egy szál gitárral játszani az Aréna közepén. A MAGUNK MARADTUNK című kisjátékfilm emblematikus arcközelijei át- meg átszőtték az előadás kivetítéseit. Elképesztő hangulatú, megható, emlékezetes és számomra meghatározó koncert volt” – nyilatkozta Ákos.

 

A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban, rengeteg fotót tartalmazó kísérőfüzettel jelenik meg.

 

Országos megjelenés: 2023. november 29. - Ajánlott fogyasztói ár: 3.990 Ft