ARANY hangoskönyv

ARANY hangoskönyv

ARANY
Hangoskönyv Arany János verseiből
Válogatta és elmondja: Kovács Ákos

 

2 990 Ft
1 db
Kosárba rakom

Leírás

ARANY
Hangoskönyv Arany János verseiből
A verseket válogatta és elmondja: Kovács Ákos
 
Arany János hangja: Blaskó Péter
A zenei közjátékokat írta és előadja: Kovács Ákos
Rendező: Szigethy Gábor

„Több eréllyel, szilárdsággal, kitartással tán lett volna belőlem valami, de ez hiányzott mindig. Tehetségem (amit elvitázni nem lehet, különben nem volnék ott, hol most vagyok) mindig előre tolt, erényem hiánya mindig hátravetett, s így lettem, mint munkáim nagyobb része, töredék. Csinálj te belőle egészet!”
Arany János

A 2008-ban napvilágot látott, nagy sikerű Krúdy-hangoskönyv megjelenése és csaknem 60 telt házas felolvasóest után a Kossuth-díjas énekes újra színészként készített hangfelvételt: az 56 perces anyag tíz verséből szubjektív Arany-portré rajzolódik ki – a nagy balladáktól a kevésbé ismert verseken át a derűsebb tételekig. A versekhez komponált zongoradarabok klasszikus szerzők műveit idézik, Blaskó Péter hangja meggyőzően, egyszerű természetességgel szólaltatja meg Arany belső monológjait. A „hangoskönyv itt nem csak műfaji kategóriát jelöl: ezzel a különlegesen szép kiadvánnyal a CD-korong mellett antik hatású, keményfedeles verseskönyvet kap kézbe a hallgató-olvasó. A CD-n szereplő műsor színpadi változatát a Nemzeti Színház Kaszás Attila-termében mutatták be az országos megjelenés napján, később - számos telt házas est után - vidéki színházakban és iskolákban is látható volt.

"...a felismerésért egészen a Nemzeti Színházig kellett elzarándokolnom, Kovács Ákos Arany-estjére. Itt a következőket állapítottam meg: először is Arany él, jobban, mint valaha, gondolta volna a fene. Aztán meg azt, hogy Kovács Ákos nagy segítségére van ebben, tekintve, hogy érthetővé tesz és kiválóan értelmez. Különösen az Ágnes asszonyt és a Vörös Rébéket mondja remekül, borzongás is akad, és világos a történet. Utóbbit azért fontos megjegyezni, mert ez bitang egy munka, nagyon egyedül lehet lenni, miközben a a kedves közönség lélegzete is hallik. Megismerünk továbbá "ismeretlen" verseket, és kiderül, hogy a Nagy Bárd nem volt híján a humornak sem. Szóval kerek az egész. Hogy még kerekebb legyen a produkció, megjelent egy szépséges verseskönyvcédé is, a művész pedig gimnáziumi turnéra indul az est anyagával. Ha ettől nem esik le a srácoknak, hogy Dalos Eszti szép leány volt, akkor semmitől."
Hegyi Zoltán - Magyar Nemzet, 2017. okt. 7.

A kiadvány az Arany-emlékév támogatásával valósult meg.
Version 0.9.1.