Ákos kép

2022.12.17., Koncert az Arénában

2022-ben is meglett a dupla előadás az Arénában...! Igaz, az elsőt januárban, a másodikat 17 turnéállomás után decemberben sikerült tető alá hozni. Ünnepi este volt ez: hatalmas előkészítő munka, tervezés, ötletelés és öt hét intenzív próba után totális telt ház előtt állt színpadra a produkció. Robotlámpaerdő, aktív videófalakból épült színpad, dörgedelmes megszólalás, izgalmas dalválogatás, áthangszerelések, meglepetések: 30 szerzeményt játszottunk, felépített, koncepciózus műsorba szerkesztve, hozzá konstruált látványvilággal - dalritkaságok (Áradás, Virrasztó, Csillagok alatt), Bonanza-nóták (Elmondatott, Kihalt minden, Calypso) és nemzedéki himnuszok (Minden, ami szép volt, Ilyenek voltunk, Alig hitted) egyaránt szerepeltek a dallistában. A 33 éves Calypso című daltól az idén (2022) megjelent Magunk maradtunk filmdalig ívelt a dramaturgia.
A háromszámos akusztikus blokkot egy szál gitárral játszotta Ákos az Aréna közepén (ide komoly sprinttel kellett eljutni a Kihalt minden végén!), így lettek a sima állóhelyesek és a VIP rész legvégén állók utolsóból első sorosok néhány dal erejéig.
Az Ilyenek voltunk háttérvetítésével végigtekinthette az elmúlt 30-35 évet a néző, ez sok emléket felkavart, és felidézte, hogy sokak életének meghatározó pillanatainál voltak jelen ezek a dalok. A MAGUNK MARADTUNK kisjátékfilm emblematikus arcközelijei át- meg átszőtték az előadás kivetítéseit.

Fantasztikus hangulatú, megható, emlékezetes és meghatározó koncert volt.
Köszönjük!

(Csudai Sándor fotói)

(Az előadás 23 kamerával 4K felbontásban került rögzítésre.)

Version 0.9.1.