Ákos kép

HARMINC ÉV - 08: 2000

Az év elején a Magyar Rádió delegáltjaként Hollandiában koncerteztünk a Eurosonic fesztiválon.
HARMINC ÉV - 08: 2000
Az Arany Zsiráf-díjat Az Év Rockalbuma kategóriában sorozatban harmadik alkalommal az éppen aktuális lemezem nyerte, begyűjtöttük mellé Az Év Filmzenéje díjat is a Tarzan-albumért – ez persze elsősorban a világsztár dalszerző érdeme. Jamie Winchester egy éjjel kissé viharverten állított be azzal, hogy hozott nekem egy ötletet, azonnal vegyük fel. Éreztem, hogy ez történelmi pillanat, de trónörökös már aludt, így csak Kriszta aggódó pisszegése mellett rögzítettem Jamie gitárjátékát a Honvéd utcai konyhában. A szöveget-énekdallamot rekordidő alatt írtam meg, aztán gyorsan meghangszereltem a nótát, mert beleszerettem. A KERESEM AZ UTAM kapcsán több fővárosi rádiós szakember is úgy nyilatkozott, hogy jó dal lenne ez, de sajnos nem sláger. (Ezt az okosságot elég sokszor volt alkalmam hallani az elmúlt három évtized során.) A maxi áprilisban a szerzemény öt verziójával és remixverseny-felhívással jelent meg, a videóklipet ismét magam írtam és rendeztem.
Az egyszerű kis kiadvány elképesztő eladásokat produkált, két hónap alatt csaknem 13 ezer példány talált gazdára, a remixverseny győzteseként pedig Szakos Krisztián megtehette az első lépést a reflektorfény felé. Ebben az évben játszhattunk először Londonban, ahova azóta is rendszeresen visszajárunk, hála a kitartó közönségnek és az állhatatos szervezőknek. Békéscsabán a város meghívására koncerteztünk az Elektroház melletti prérin, utána pedig a szervezők kegyelméből egy brutális méretű jacuzzi hullámai közt lazíthattunk, egy rövid órára sztárnak képzelve magunkat. Közben készültek a Hűség dalai, hogy szeptemberben megjelenhessen az album. A dedikálás ezúttal 11 órán keresztül tartott, pedig a mester-CD valahogy kikerült a gyárból és a kalózkiadás jóval a hivatalos megjelenés előtt kapható volt. Az új album az eladási lista első helyén nyitott, öt hétig tanyázott ott, de már két hét alatt aranylemez lett. A címadó dalhoz ismét saját rendezésű klipet forgattunk, Magyarországon először mi használtuk a »motion control« technikát.
A lemezt ősszel Debrecenben, aztán Budapesten a SAP Rendezvénycsarnokban dupla koncerttel mutattuk be. A SAP-duplával egyidőben jelent meg A hűség könyve című verseskötetem. Az átfogó arculatváltás előtt álló Matáv pedig felkért az új kommunikációjukhoz illő zene megkomponálására.
 

Version 0.9.1.