Ákos kép

HARMINC ÉV - 15: 2007

2007-ben a „szuflamentes” Még közelebb nyerte a Fonogram díját az év rockalbuma kategóriában.

HARMINC ÉV - 15: 2007

A díjjal járó félmillió forintot a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlottam fel. Megjelent a Minden most kezdődik el maxi kiadvány, az első DualDisc formátumú lemezem. Rátettük a dal összes hangsávját is, felhívásként egy újabb remixversenyre. Platinalemez is lett belőle.
A Dob+Basszus című műsor külön adást szentelt az Ilyenek voltunk című dalnak, mint „nemzedéki himnusznak”.
Alig 47 évesen ennek az évnek márciusában halt meg Kaszás Attila színész barátom, akivel A hét parancsszó hangjátékát készítettük. Ettől kezdve az ő emlékére játsszuk A lepkegyűjtő című dalt.
Májusban Pécsett indult a Még közelebb-turné kisebbfajta termonukleáris robbanásnak is beillő közönségreakcióval. A budapesti állomáson koncertfilmet is rögzítettünk.
A Comet-díjat harmadszor is megkaptam az év férfi énekese kategóriában, a gálán Rúzsa Magdival együtt adtuk elő a Minden most kezdődik el-t.
A Még közelebb-koncertsorozattal más helyszínek mellett eljutottunk Sitkére és Marosvásárhelyre is. Siófokon parókákkal bolondoztunk a színpadon, Szegeden háromszor kellett leállni műszaki hiba miatt. Amikor negyedszer is nekiugrottunk a műsornak, leszakadt az ég. A turné végére értünk a 140 ezer fős látogatottságot. Az eseményeket tripla (!!!) DVD-kiadványon örökítettük meg: a megjelenés napján 12 órán át dedikáltam, a DVD az eladási lista élére ugrott.
A Music Television magyar adása a Minden most kezdődik el klipjével indult, az MTV pedig – a hazai előadók közül elsőként – engem jelölt a European Music Awards-ra, amelyet meg is nyertem.
A brüsszeli magyar közösség meghívására a forradalom évfordulóján rendezett ünnepségen énekeltem el az 1956 című dalt Belgiumban.
A Kaszás Attila által a Katolikus Rádióban megkezdett mesesorozat felvételeit művész barátai fejezték be: a „Kit ringat a bölcső, Janikát...” című lemezen Pápai Erika, Szarvas József, Rudolf Péter, Rátóti Zoltán mellett magam is gyerekverseket mondok.

- MINDEN MOST KEZDŐDIK EL
- A LEPKEGYŰJTŐ
- DOB + BASSZUS
- MINDEN MOST KEZDŐDIK EL (Comet)


Version 0.9.1.