Ákos kép

HARMINC ÉV - 19: 2011

További Krúdy-estekkel indult a 2011-es évad az Andante Borpatika termeiben.

HARMINC ÉV - 19: 2011

Januárban a NAMM Show zenei vásárra indult kis csapatunk Kaliforniába, édesapám is velünk tartott.
Március elején a Fonogram díjkiosztón Az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriát A katona imája-album nyerte, a díjátadó élő közvetítésében két dalt játszottunk a zenekarral. Megszületett a História című nagyzenekari szerzeményem – az már más história, hogy a történelmi témapark szép kezdeményezéséből sajnos nem lett semmi.
Az Utazó című DualDisc maxihoz két új klipet forgattunk (Utazó, Szeress így) az átépítésre váró, patinás Zeneakadémia lezárt és jéghideg épületében.
Szigethy Gáborral és Blaskó Péter Kossuth-díjas színművésszel tartottunk felolvasóestet az Áldás, áldomás című bencés hangoskönyv anyagából Herenden.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családünnepén a Bazilikában olyan művészek mellett szerepeltem, mint Lovász Irén népdalénekes, Ókovács Szilveszter operista és Lackfi János költő.
Áprilisban a MAHASZ Single listáján az első tíz között összesen négy dalom szerepelt: a frissen megjelent Utazó maxi átvette a vezető helyet a több mint egy évig, 53 héten át első Szindbád dala kislemeztől. A listán szerepelt még a 111 héttel korábban megjelent Minden most kezdődik el és A fénybe nézz is.
Böjte Csaba dévai ferences szerezetesbeszélgetőkönyv-sorozatának harmadik kötetéhez (Iránytű a végtelenhez) írtam előszót.
Áprilisban a londoni Troxy klubot, májusban a Papp László Arénát tölti meg a közönség A katona imája című platinalemez élő bemutatóján. Az arénakoncerten Janicsák Veca volt a vendégem az Érintő című dalban.
A pécsi Kodály Központban a Vivát Bacchus énekegyüttes jubileumi koncertjének vendégeként léptem színpadra.
A katona imája-album hangfelvételének kulisszatitkairól hosszan írtam a Ménemszól? stúdiótechnikai blogon.
Ősszel jelent meg az ARÉNAKONCERT 2011 című felvétel dupla CD-n, dupla DVD-n és Blu-rayen: azonnal az eladási listák első helyén nyitott a CD és a DVD is.
Az Istenadta című interjúkötetben Bereményi Géza író-filmrendező, Bogányi Gergely zongoraművész, Sebestyén Márta énekes és más notabilitások vallomása mellett az enyém is szerepel.
Budapest Főváros Közgyűlése Budapestért-díjjal tüntetett ki Gáspár Sándor színművész, az Omega együttes, Szvorák Katalin népdalénekes és mások mellett.
A Heti Válasz 10. születésnapja alkalmából rendezett gálaest vendégeként léptem fel.
Karácsonyra az összes addig elkészült videoklipem felkerült a Youtube Ákos-csatornájára. Az év végén még egy Krúdy- és egy Bencés humor-estet tartottam a Patikában, az esztendő utolsó napján pedig a Magyar Televízió adott egyórás ízelítőt az -Arénakoncert felvételéből.

- ÉRINTŐ
- UTAZÓ
- SZERESS ÍGY
- ARÉNAKONCERT 2011
- AkoxVlog 2011
- A Bacchus vendégeként
- A Heti Válasz rendezvényén


Version 0.9.1.