Ákos kép

HARMINC ÉV - 22: 2014

2014 januárjában Életem zenéje címmel új rovatot indítottam a Facebook-oldalamon a kedvenc dalaimról.
 
HARMINC ÉV - 22: 2014
Ha jól emlékszem, a 13. fejezetig jutottam, és ha egyszer sok időm lesz, biztosan folytatom a sorozatot. (Itt az első fejezet, a többire rá lehet keresni.)
Január 19-re a Facebook-oldalunk elérte a 150 ezres tagságot, erre az alkalomra egy exkluzív videót tettünk közzé: a Karcolatok 20 koncertsorozat pécsi, Kodály Központ-beli előadásán rögzített ŐSZI TÁJKÉP felvételét.
A Karcolatok 20 műsorát külföldön is bemutathattuk: áprilisban Londonban a Clapham Grand színpadán, májusban Párizsban a Balassi Intézetben, Moszkvában a Nagykövetség épületében, Rómában a Magyar Akadémián. A külhoni előadásokhoz pályázati pénzt is nyertünk, tehát a »független, haladó sajtó« ismét igyekezett botrányt csiholni, és elhitetni a közönségével, hogy az adófizetők pénzén élősködöm. Pedig a valódi haszon csak annyi volt számomra, hogy egyszer az életben játszhattam olyan helyszíneken, ahová más kollégák rendszeresen visszajárnak…
A KARCOLATOK 20 koncertfilmje április 30-án jelent meg dupla CD-n és dupla DVD-n, valamint digitális letöltés formátumban. Ezen a napon exkluzív, zártkörű premiervetítést tartottunk a Cinema City Aréna mozitermében. A kiadvány azonnal a MAHASZ lista első helyén nyitott és ott ragadt hetekre, a megjelenés hetében aranylemez, pár héten belül pedig platina lett.
A Playboy magazin Man of The Year szavazásán a legstílusosabb férfi kategóriában kaptam díjat.
A nyári margitszigeti vízilabda Európa-bajnokság első bérletét nekem adták át a szervezők, a megtisztelő gesztusra válaszul komponáltam meg a verseny szignálját.
Hauber Zsoltot meghívtam 2013 végén, hogy a Karcolatok 20 műsorában vendégként lépjen színpadra két helyszínen is. Újra együtt kezdtünk dalokat írni. A munka első eredménye az Újrakezdhetnénk lett.
A Forbes nevű gazdasági lap magyar hírességeket rangsorolt, a szoros listán a 2. helyre tettek.
Az UNICEF őszi kampányában vettem részt, olyan ismert emberek mellett, mint Miklósa Erika, Mácsai Pál vagy Schell Judit.
Szeptemberben saját rendezésű videoklipet forgattunk a dunaújvárosi Vasműben az Igazán című dalhoz.
Ugyancsak szeptemberben jelent meg az Igazán-középlemez négy új szerzeménnyel. A megjelenés napján sajtótájékoztatót tartottunk és minikoncertet adtunk az Akvárium Klubban. A kiadvány azonnal a MAHASZ- és az iTunes-lista első helyén nyitott, két hét alatt arany, egy hónap alatt pedig platinalemez lett.
Ezzel egy időben a korábban beharangozott Aréna-buli jegyei elfogytak, még egy előadást kellett meghirdetni.
A Playboy magazin Exclusive különszáma nagyinterjút készített velem.
December 12-én és 13-án is telt házzal, óriási közönségsikerrel koncerteztünk az Arénában!
Az év végén a Kamera Korrektúra televíziós fesztiválon a Karcolatokról szóló, Örök átutazó című dokumentumfilm "Szórakoztató-Zene" kategória különdíjasa lett.
Szép, sűrű év volt ez is, és közben még az is megadatott, hogy nyáron Marci fiammal amerikai barátainkhoz utazhattunk, Anna lányommal kettesben egy zarándokcsoporttal Rómában jártam, az őszi szünetben pedig Velencébe vittük a gyerekeket, hogy legyen fogalmunk Szent Márkról és a reneszánsz festészetről.
 

Version 0.9.1.