Ákos kép

HARMINC ÉV - 23: 2015

A 2015-ös esztendőt január 1-jén a 2084-koncertfilmmel köszöntötte a Duna World televízió.

HARMINC ÉV - 23: 2015

Márciusban díszpolgári címet kaptam Józsefvárosban, ahol felnőttem.
Áprilisban Tony Servillo-t – az Oscar-díjas A nagy szépség című film főszereplőjét – és társulatát láthattam vendégül az Andante Borpatikában. Az olasz társulat a MITEM színházi fesztiválon vendégszerepelt.
Április 13-án digitális maxiként jelent meg az Ébredj mellettem a digitális kiadvány az iTunes lista első helyén debütált.
Az IGAZÁN TURNÉ 2015 Pécsett indult, a további állomások: London, Zürich, Zalagerszeg, Békéscsaba, Velence és Vác.
A Forbes gazdasági magazin címlapinterjút közölt velem.
Júliusban a soproni Volt Fesztiválon minden korábbi látogatottsági rekord megdőlt, amikor színpadra léptünk.
A maratoni menetelés Kisvárdán, Egerben, a debreceni Campuson és a FEZENen folytatódott, az előadások közti szünetekben pedig zajlottak a felvételek az új helyre költözött stúdióban.
Augusztusban még három nagy bulink volt, szeptember első napjai pedig az új kiadvány előkészületeivel teltek: borítófotózással és klipforgatással az etyeki Korda Stúdióban.
Bellák Gábor művészettörténész meghívására a Magyar Nemzeti Galériában vezettem tárlatot: a pop artnál kezdődött beszélgetés a középkori szárnyasoltároknál teljesedett ki.
Szeptember végén visszatértünk koncertezni Szegedre, a Tágas Tér Fesztiválra.
Szeptember 29-én jelent meg a Még egyszer-album, ezen a napon debütált az új klip is, amely speciális, 360 fokos kameratechnikával készült. Mondjuk, a medencébe majdnem sikerült éneklés közben belefulladni, hozzáláncolva egy vasrácshoz, de ez mellékkörülmény. A művészetért szenvedni kell! Vagy valami ilyesmi. A megjelenést ismét premier esttel ünnepeltük meg. Az album azonnal a lemezeladási lista első helyére került és 6 héten át vezette, egy hét alatt lett platinalemez
Október 3
-án Győrött zárult az országjáró turné, az Audi Aréna történetének legnagyobb nézőszámú bulijával. A 2014-2015-ös koncertsorozat ezzel elérte a 170 ezres nézettséget!
Október végére ismét elfogytak a meghirdetett Aréna-koncert jegyei, így a 2015-ös év is dupla arénakoncerttel zárult a Papp László Budapest Arénában.
Novemberben jelent meg az előző évi DUPLA ARÉNA 2014 koncertfilmje DVD-n és dupla CD-n. A kiadvány megjelenésének napján a Cinema City Arénában zártkörű vetítésen volt látható a koncertfilm. A DVD egy hét alatt platinalemez lett, közben a frissen megjelent Még egyszer stúdióalbum dupla platinává érett.
November közepén a Kalákából ismert Radványi Balázs hívott nyilvános beszélgetésre és közös kamaramuzsikálásra a Dalnokklubba.
A »független, haladó sajtó« a dupla Arénával egy időben ismét méltánytalan vádakat zúdított a nyakamba: egy életműriportból kiragadott félmondatot csűrtek-csavartak-torzítottak, hogy okleveles nőgyűlölővé maszkírozzanak. Bár nem kis energiát szántak a kinyírásomra, csak a Telekomot sikerült lemasszírozniuk a produkciónkról, a közönség viszont kinevette a pofátlan erőlködést. A dupla telt házas arénakoncertet ünneppé és spontán szimpátiatüntetéssé változtatta a tömeg december 16-án és 17-én a Papp László Budapest Arénában.
Karácsonyra a pár nappal korábbi koncert anyagából A Megváltó című dal felvételét jelentettük meg, Szenteste pedig az m2 tűzte műsorára a DUPLA ARÉNA 2014 koncertfilm televíziós változatát.

- ÉBREDJ MELLETTEM
- MÉG EGYSZER
- A MEGVÁLTÓ
- DUPLA ARÉNA 2014
- VELETEK VAGYUNK 2015


Version 0.9.1.