Ákos kép

HARMINC ÉV - 27: 2019

Január elején folytatódott a videónapló-sorozat, az első rész a DUPLA ARÉNA 2018 műszaki és lelki előkészületeit mutatja be:

HARMINC ÉV - 27: 2019

építés, zenekari összetartás, hangbeállás, interjúk.
Február végén a HAZATALÁL (EP) dupla platina minősítést ért el.
koncert.hu szavazásán a közönség szavazatai alapján a 2018-as DUPLA ARÉNA előadása lett az év nagykoncertje.
Az Audi meghívására Marbellába utaztam, ahol a vadonatúj e-tront tesztelhettem.
Márciusban egykori alma materem, a Fazekas gimnázium hívott meg egy beszélgetésre.
Az év során a Lyukasóra című irodalmi lap közölte a verseimet Szakonyi Károly válogatásában: márciusban a Bubik István színész halálára írt Úgy voltál szabad című vers jelent meg, majd a korábban kiadatlan Formai tanács kérése éjjel és A vállát simító nő költészete.
Április 5-én látott napvilágot az ÁKOS 50 jubileumi, akusztikus koncert anyaga dupla DVD-n és dupla CD-n. A kiadvány pár hét alatt platina lett.
Április 16-án - majdnem napra pontosan 4 évvel az első digitális maxi megjelenése után (Ébredj mellettem) - jelent meg a Nem kell más vigasz MAXI az online zeneáruházakban. A dal klipje hamar elérte a 3 milliós nézettséget, jelenleg 8 millió felé jár.
Április 28-án indult a TURNÉ 2019: London után a Veszprém Arénában, a vadonatúj Kaposvár Arénában, majd a Zalaegerszegi Sportcsarnokban adtunk telt házas koncertet.
A Magyarország Barátai Alapítvány rendezvényén léptem fel a Vígadóban, a világ magyarságának jeles képviselői előtt a VoiSingers kórus és Balásy Szabolcs kíséretével állt színpadra az erre az alkalomra összeállított műsor.
Május végén személyesen is találkozhattam Jordan B. Peterson kanadai professzorral, klinikai szakpszichológussal.
A TURNÉ 2019 szabadtéri állomásokkal folytatódott: Gyulán, a budapesti II. kerület napján a Millenáris Parkban, a dunaújvárosi DUDIK Fesztiválon, Szolnokon pedig a Repülőmúzeumban, a Reptárban koncerteztünk nagy sikerrel. A balatoni turnéállomás sem maradhatott ki, a siófoki Plázson játszottunk, aztán július végén a FEZENen, majd a jubileumi Tusványoson léptünk fel, , a helyszínen megdöntve minden korábbi koncertlátogatottsági rekordot. A turnéállomások közötti szünetekben pedig folyamatosan dolgoztunk az IDŐSZIGET felvételein a stúdióban.
Másodszor nyertem el a Petőfi Zenei Díjat, a 2016-os Az Év Koncertje után ezúttal Az Év Férfi Előadója kategóriában. Kecskeméten folytatódott a turné, ezután Kolozsváron a Magyar Napok keretében, majd Szatmárnémetiben is több tízezren láttták a 2019-es koncertműsort. Szeptember-október folyamán további hat nagyszabású koncertet adtunk: Bátonyterenye, Szekszárd, Sátoraljaújhely, Dunaszerdahely és Pécs után Győrött zárult a TURNÉ 2019, amely összesen több mint 150 ezer (!!!) érdeklődőt vonzott.
Szeptember elején a Demográfia Csúcs rendezvényének vendégeként a Szépművészeti Múzeum Román csarnokában léptem fel a VoiSingers kórussal, soknemzetiségű közönség előtt.
A hónap végén kétnapos forgatás során készült el az újabb saját rendezésű klipem, a FELEMEL című szerzeményhez, amely az IDŐSZIGET lemez megjelenésének napján, 2019. október 2-án debütált. A klip napokig vezette a Youtube-on a legnézettebb videók listáját, és néhány nap leforgása alatt több százezren tekintették meg. Az IDŐSZIGET megjelenése alkalmából Premier Estet tartottunk az Akvárium Klubban. Az új stúdióalbum a MAHASZ-albumlista első helyén debütált, két hét leforgása alatt platina lett, az év végére pedig dupla platina. Az IDŐSZIGET kapcsán elkészült az eddigi leghosszabb, legátfogóbb videónapló-epizód is, amely a stúdiómunkáról szól. Az album dupla LP-ként is megjelent, a 26 évvel korábbi KARCOLATOK után ez nyitotta meg a jubileumi újrakiadások LP-sorozatát. Az összes példány néhány óra alatt, elővételben talált gazdára az Ákos-webáruházban.
Október 25-én mutatta be a Kecskeméti Katona József Színház a Ballada a 301-es parcella bolondjáról című drámát Cseke Péter rendezésében, a Terror Háza kiállításához írt zenéim felhasználásával.
November 11-én napvilágot látott a 2018-as DUPLA ARÉNA-koncerteken forgatott koncertfilm KEZDHETÜNK ÚJABB ÉVADOT címmel.
Egy héttel a dupla Aréna előtt a Facebook-oldalunkon feltett rajongói kérdésekre válaszoltam egy egyórás videóüzenetben. A 150 ezres látogatottságú TURNÉ 2019 után DUPLA ARÉNÁval zártuk az évet: december 13-án és 14-én a Papp László Budapest Arénában mindkét nap telt ház előtt léptünk színpadra. Az akkor 17 éves Anna lányom három dal erejéig a koncert vendége volt, a közösen írt ELHISZEM című szerzeményt itt adtuk elő élőben először.
Karácsony előtt, december 23-án este az M2-Petőfi TV tűzte műsorra a KEZDHETÜNK ÚJABB ÉVADOT - DUPLA ARÉNA 2018 koncertfilmet. Szenteste került ki a videómegosztóra az ELHISZEM klipje, amely azonnal megjelent a Youtube legfelkapottabb videói között.

* * *

"Évről évre többet és többet nyújt" - Néplélek
"Zúgó tapsvihar - hihetetlen tombolás"
- Blikk
"Parádés lézerzápor - monumentális színpadkép - hibátlan minőség" -
OnStage.hu
"Nemzetközi színvonal"Demokrata
"Szinte felrobbant az Aréna"Blikk
"Lenyűgöző látvány és hibátlan hangzás - Ákos a legjobb formáját hozta" - Magyar Hírlap
"Különleges látvány- és hangzásvilág" - dunaszerdahelyi.sk
"Felejthetetlen este" - boon.hu
"Vastaps" - Partiumi Magyar Napok
"Megakoncert koronázta meg a rendezvényt" - maszol.ro
"Bombasiker" - Kecskemét Online
"Ákos folyamatos sikertörténetet ír" - Shockmagazin
"Pozitív és életigenlő (...) érdemes volt várni rá" - Magyar Hírlap
"Tökéletes egység" -
Demokrata
"Aki értéket alkot, maga is értékes" - Origo
ll, aki erővel küzd azért, hogy ne értse" -
musicbackstage.hu

- a 2019-es videónapló-sorozat
- ÁKOS 50
- Nem kell más vigasz
- FELEMEL
- Egy őrült naplója
- KEZDHETÜNK ÚJABB ÉVADOT
- ELHISZEM


Version 0.9.1.