Ákos kép

HARMINC ÉV - 28: 2020

Koncertfilmmel indult az év 2020-ban:

HARMINC ÉV - 28: 2020

két részletben, január 1-jén és 2-án a DUNA Televízió tűzte műsorára a jubileumi ÁKOS 50 felvételét. Vadul tervezni kezdtük az évet, 20 előadás szervezése zajlott - ekkor még fogalmunk se volt, hogy fuccs a normális életünknek...
A MediaMarkt januárban közzétette a 2019-ben legnagyobb példányszámban értékesített könyvek, LP-k és CD-k listáját. A TOP 10-es CD-rangsorban két 2019-es Ákos-hanghordozó is szerepelt: a jubileumi koncertek műsorát megörökítő Ákos 50 a hatodik, a dupla platinalemezes IDŐSZIGET pedig az ELSŐ HELYEN!!!
Február elejére a FELEMEL klipje elérte és meghaladta a 2 milliós nézettséget a YouTube csatornánkon, jelenleg bőven 5 millió felett jár.
Koncert.hu szavazásán ismét nyertünk Az év magyar nagykoncertje kategóriában, ezúttal a 2019-es decemberi DUPLA ARÉNA előadásaival.
A viharos sikerű bemutató után március 10-én Budapestre érkezett a Kecskeméti Katona József Színház produkciója, a Ballada a 301-es parcella bolondjáról című előadás, amelyhez kísérőzeneként a még 2002-ben megnyílt Terror Háza tárlatához komponált zenéimet használta fel Cseke Péter rendező.
Felkérést kaptam Erdő Péter bíboros atyától, hogy legyek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának zenei producere, emellett készítsem el az esemény imázsfilmjét is. A katolikus világ nagy találkozóját minden alkalommal más országban rendezik, Magyarország 1938 után másodszor kapta meg ezt a lehetőséget. A munkákat az eredeti határidőre elvégeztük, de végül maga az esemény is 2021-ben került megrendezésre, így a himnusz hét változata és az imázsfilm is dobozban maradt egészen a következő esztendő tavaszáig.
Március közepén kiderült, hogy a COVID-19 járvány miatt füstbe mentek a koncerttervek. A jelentősen megváltozott helyzetre ezzel az üzenettel és 11 hétre elegendő koncertfilm közzétételével reagáltam: "Különleges időket élünk, ezt senkinek nem kell magyarázni. Amíg kiderül, mi lesz az idei előadásaink sorsa, addig sem szeretnénk koncerthangulat nélkül hagyni Benneteket! 2020. március 18-tól tizenegy héten át minden szerdán közzéteszünk egy Ákos-koncertfilmet a hivatalos Youtube-csatornánkon. A 2009-es Ákos 40+ visszafogott, szmokingos, színházi hangulatától a Szigeten dübörgő szintipopon át a 2018-as dupla Arénáig közreadjuk az összes koncertfelvételünket az elmúlt évtizedből - ingyen, teljes hosszúságban, HD-ben. Reméljük, ezalatt a tizenegy hét alatt túl leszünk a nehezén... Ne hagyjuk el magunkat, ne hagyjuk el egymást! Fel a szívekkel! Együtt könnyebb lesz!"
A karantén alatt közreadott 11 koncertfilmért KATT IDE!
A szerdai koncertfilmek mellett különleges, a helyzetre reagáló adásokkal készültünk, amelyeket sorozatban, szombatonként adtunk közre: házi muzsikálás zenésztársakkal és Annával, sztorik, beszélgetések, novellafelolvasások sora, tematikus nagyszombati műsor versekkel és dalokkal, TRIANON100-megemlékezés korabeli dokumentumokkal. A karanténidőszakban heti rendszerességgel jelentkező műsorok kapcsán az InfoRádióban adtam hírt az aktuális epizódokról, amelyek rengeteg munkát és élményt adtak ebben a furcsa időszakban.
A 11 különleges karanténnaplóért KATT IDE!
Április 6
-án az IDŐSZIGET-koncert címadó felvételét önálló koncertklipként jelentettük meg.
Fantasztikus ajándékot kaptam a KARANTÉNNAPLÓ- és a KARANTÉNKONCERTEK-sorozat befejeztével: rajongók, tisztelők énekelték el az Adj hitet című dalomat - egymástól fizikailag távol, de mégis együtt, közösségben. Nagyon megható, szép ajándék volt, hálás vagyok érte.
Májusra egyértelművé vált, hogy a 2020-ra tervezett koncerteket nem tudjuk megtartani, minden előadást 2021-re kell átszervezni. Május közepén, remélve, hogy addigra rendeződik a helyzet,  bejelentettük az év végi Aréna időpontját: megindult a roham a jegyekért.
Június 4-én, a trianoni diktátum 100. évfordulóján az ÖSSZETARTOZUNK-sorozatban két olyan imázsfilm is megjelent, amelyben az általam komponált és rögzített kísérőzene szól: KATT IDE és IDE!
A Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó résztvevőinek kérdéseire válaszoltunk Annával egy 74 perces, tartalmas on-line interjú során a vakáció alatt.
Szeptember 11-én az Indiántánc album 25 éves lett, szeptember 20. pedig a Hűség album megjelenésének 20. évfordulóját hozta.
Szeptember 28-án jelent meg a sorrendben ötödik (!) dupla (!) Aréna-koncertünk anyaga DVD-n: a két korongot tartalmazó kiadványra a dupla előadás összes dala felkerült, valamint rengeteg extra, az IDŐSZIGET-albumhoz kapcsolódó összes videónapló és klip. Az IDŐSZIGET KONCERT - DUPLA ARÉNA 2019 DVD kiadvány premierje hosszabban zajlott, mint bármelyik korábbi: az egész napos sajtóesemény után a bandával - az aktuális szabályoknak megfelelően - KÉT ESTÉN ÁT, alkalmanként 500 néző előtt adtunk exkluzív koncertet az Akvárium Klubban. A DVD megjelenésének napján debütált a CSEND LESZEK koncertklipje is. A mozis premier sem maradt el, két városban is megtekinthető volt a kétórás IDŐSZIGET KONCERTFILM: szeptember 30-án Budapesten, a Cinema City Aréna termében, október 1-jén pedig Debrecenben, az Apolló Moziban vetítettük le. A kiadvány sajtótájékoztatóján került bejelentésre, hogy az év végi Aréna-koncertet sem lehet megtartani a gyülekezési korlátozások miatt, így ez az előadás is 2021-re került át. (Aztán akkor se tudtuk megtartani, de erről bővebben majd holnap...)
A Raktárkoncert-sorozat felvételeit szeptember végétől kezdik publikálni a mindigTV GO alkalmazásában és weboldalán. A mi produkciónk október 31-től látható: a több mint 200 előadás közül az IDŐSZIGET-raktárkoncert volt a legnézettebb! A felvételen nagylányom, Anna is szerepelt. A Raktárkoncertért KATT IDE!
Az IDŐSZIGET KONCERT - DUPLA ARÉNA 2019 DVD kiadvány heteken át vezette a Mahasz eladási listáját, egy hónap alatt pedig platinalemez lett.
November 14-én a SzerencseSzombat televízós műsorában a Hello, a Nem kell más vigasz és a Felemel című dalokat játszottuk a bandával.
A Jónak lenni jó! című jótékonysági felhívás nyomán új dalt rögzítettünk: az ARANYSZÁRNYÚ ANGYAL egy XV. századi francia karácsonyi dal feldolgozása, amelyből annak idején Bárdos Lajos írt magyar nyelvű kórusművet. A dal három különböző hangszerelést is kapott, a zongorás verzióban Szekeres László zongoraművész kísért: ez a felvétel a Bartók Rádió (!) hullámhosszán volt először hallható, éppen egy héttel Szenteste előtt, a Musica Sacra műsorában. "Szent zene ígérete járja át az éjszakát..." Másnap a Petőfi Rádió mutatta be ugyanebből a dalból a saját remixemet egy hosszabb interjú keretében. December 20-án a Jónak lenni jó! műsorának fináléjában debütált a dal képi változata a Duna Tévében. A klip felkerült a YouTube csatornámra is, és a legfelkapottabb videók között egészen a 18. helyig jutott, ami elég szép eredmény egy karácsonyi népdalfeldolgozástól - különösen a mezőny egészét tekintve... Az iTunes hazai sikerlistáján a 3. legtöbbet értékesített dal lett olyan világsztárok karácsonyi felvételei mellett, mint Mariah Carey és a Wham!
Az év végere teljesen megújult a honlapunk, az akos.hu.
Keretes szerkesztés: a 2020-as esztendőt a mi koncertfilmünk zárta. Az M2 Petőfi TV december 31-én, Szilveszter estéjén 21.15-kor tűzte műsorára az Idősziget Koncert / Dupla Aréna 2019 koncertfilm televíziós verzióját HD minőségben.

- A karantén alatt közreadott 11 koncertfilmért KATT IDE!
- A 11 különleges karanténnaplóért KATT IDE!
- IDŐSZIGET (koncertklip)
- IDŐSZIGET - DUPLA ARÉNA (koncertrészlet)
-
ÖSSZETARTOZUNK: KATT IDE és IDE!
- Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó
- CSEND LESZEK (koncertklip)
- ARANYSZÁRNYÚ ANGYAL 
- ARANYSZÁRNYÚ Remix


Version 0.9.1.