Ákos kép

MŰSORFÜZET.

HOLNAP OPERA! A HARMINC ÉV jubileumi koncerthétvégéje holnap, október 28-án, szombaton kezdődik a budapesti Operaházban.
Mindenkit szeretettel várunk!
A helyszínen megvásárolható lesz a gyönyörű kiállítású, CD-melléklettel megjelenő műsorfüzet, amelyben komoly fotóanyag mellett rövid életrajz és képes diszkográfia kapott helyet, valamint részletes műsorismertető és Ákos hosszabb, az elmúlt három évtizedről szóló, visszaemlékező írása is olvasható.
Ebből közlünk kedvcsinálónak egy kis részletet:
"Évszázadoknak tűnő évtizedekkel ezelőtt egy Balaton-felvidéki pajtában a beszélgetés, mint oly sokszor, a versekre terelődött, és a csillagos, nyári égbolt alatt egy emberként mondtuk a maroknyi közönséggel A haláltánc-ballada visszatérő sorait. Számomra rejtély, hogy valójában Villon vagy Faludy zsenije ragyog föl ebben a versben, de ott és akkor elállt az idő lélegzete. Emberi gyengeségeink megtestesítői, a Császár, az Orvos, a Gyermek, a Céda, a Bankár, a Dáma, az Alkimista és a Püspök mind retteg, és büntetésnek fogja fel a halált. Egyedül az Isten törvényei szerint élő Paraszt tudja, hogy az élet elkerülhetetlen velejárója ez is, amire készülni kell, de legalábbis érdemes. Ilyen ember szeretnék lenni: nem nagy, hanem jó."
 
Holnap találkozunk!

Version 0.9.1.