Ákos kép

ÖT NAP MÚLVA...

...jelenik meg Ákos első önálló novelláskötete EZT NEM LEHET MEGÚSZNI címmel.
 
A megjelenés napján, szeptember 29-én könyvbemutató és dedikálás is lesz Budapesten:
 
Helyszín: Allee Bevásárlóközpont, Libri könyvesbolt
1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8–10.
- 15 órakor Juhász Anna irodalmár beszélget a szerzővel (korlátozott férőhely!)
- a dedikálás 16 órakor kezdődik
 
FONTOS!
Kérünk minden tisztelt érdeklődőt, hogy legyünk tekintettel egymásra, a helyszínre, a kiadvány jellegére, valamint a járványhelyzetre!
- Ákos csak saját irodalmi munkáit dedikálja ezen a napon (zenei CD-ket, DVD-ket, egyéb kiadványokat nem)
- az új novelláskötet kapható lesz a helyszínen
- fotózási lehetőség lesz
- legkésőbb a helyszín 21 órás zárásakor be kell fejezzük a dedikálást

Mindenkit szeretettel várunk!
 
A kiadvány már előrendelhető ITT!
 
Ezúttal Juhász Anna irodalmár gondolataival ajánljuk a kötetet:
"Közel vagyunk egymáshoz és közel vagyunk magunkhoz, ha elolvassuk Kovács Ákos novelláskötetét. A történetekkel új és új világokba utazhatunk, hátrahagyva mindent: ott vagyunk az író mellett a tengerparton, sétálunk az ihletet keresve, ott vagyunk a szűk nappaliban a televíziót nézve, az idős apa fotelje mögött, a klórszagú uszodában a kamaszfiúk közt, ott vagyunk az időskori élményeknél, a gondoskodásnál, és ott vagyunk a haldokló anyánál. Kapunk felemelő és mélybe rántó pillanatokat, akár a valós életben.
De mégis leginkább önmagunkkal találkozunk a novellák olvasásakor: a történetek finoman vezetnek minket saját kérdéseink felé: kik vagyunk, honnan jövünk, látjuk-e az életünk apró és fontos mozzanatait, vagy sem. Meghalljuk a szüleinket? Osztozunk a sorson, tudunk adni, tudunk kapni? Azt cipeljük legtovább, amitől szabadulni szeretnénk? Figyelünk-e. Szeretünk-e. Engedünk-e. Felnőttünk-e. Csupa olyan kérdést vet fel a könyv, amit nem lehet megúszni. Mindezt érzékenységgel, mindent átható figyelemmel. Kapunk, és van veszteségünk is. És mi marad a végén? Egy kulcs az életünkhöz, egy dilemma, egy Tolsztoj-kötet, egy vallomás, egy mindent megváltoztató élő közvetítés vagy a pont, amkor megtanulunk gondoskodni. Szerelmek, anyák, apák és fiúk, és a történelem. Az életünk – közelről."